Fysik

Resulterende kraft

29. september 2009 af Thelittlebit (Slettet) - Niveau: A-niveau

En Oliedråbe frigives til tiden t = 0 midt mellem to vandrette plader, der har en inbyrdes afstand på 4 cm. Ved frigivelse er oliedråben i hvile.
Vi får nu at vide at oliedråben har en konstant negativ elektrisk ladning. Pladerne indgår i et elektrisk kredsløb der påfører dem en ladning der vokser proportionalt med tiden t - den øverste oplades positivt og den nederste negativt. Alt dette bevirker at oliedråben påvirkes af en opad rettet elektrisk kraft, der vokser proportionalt med tiden:
F[el] = 1.5 *(10^-7) N/s *t    Tyngdekraften er 5.68*10^(-9)*N
 

opskriv den samlede kraft som funktion af tiden:  F(t) luftmodstanden medregnes ikke.
 

Derudover:  Lav en matematisk model for oliedråbens lodrette position som funktion af tiden - dvs. bestem forskriften y(t)
 

Nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

Den resulterende kraft er summen af den elektriske kraft (opad) og tyngdekraften (nedad)

F(t)=F[el]+Fgt= 1,5*(10¯7)*t-5.68*10-9 N


Skriv et svar til: Resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.