Matematik

Andengradsligninger

30. september 2009 af torreslau (Slettet) - Niveau: B-niveau

en lang plade, der er 24 cm bred, skal bukkes, så der fremkommer en tagrende med rektangulært tværsnit.

Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x

bestem den værdi af x, der giver størst tværsnitsareal

Nogen der kan hjælpe.. Ved ikke hvordan jeg skal løse den??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

Tagrendens dybde kaldes x

tagrendens bredde blived da 24-2x

tværsnitsareal a(x)=d*b =

a(x)=x * (24-2x)

max for a'(x)=0


Svar #2
30. september 2009 af torreslau (Slettet)

mange tak, men hvorfor a(x)=d*b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

TVÆRSNITSAREALET ER ET REKTANGET     MED dybde (højde) d og bredde b


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2009 af MatLars (Slettet)

Det er formlen for arealet af et rektangel - det er jo et rektangulært tværsnit.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.