Matematik

trigonometrisk ligning

30. september 2009 af jasm (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan jeg ikke få lidt hjælp til at løse følgende ligning?

 3cos2(x)+2sin(2x)=3,98

skal den omskrives, eller hvordan griber jeg den ad


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af c_aastrup

Her er det nyttigt at kunne sine fordoblings- og pontensformler for trigonometriske funktioner. Og hvis man, som jeg, ikke kan huske dem, så i det mindste vide hvor man kan slå dem op

en.wikipedia.org/wiki/List_of_trigonometric_identities

Der er et par formler vi vil benytte

Så er vi parate til at gå i krig med ligningen

Så er vi parate til at gå i krig med ligningen



 Nu kan du sætte y = tan(x) og så har du stort set en andengradsligning som er til at løse.


 


Svar #2
01. oktober 2009 af jasm (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvad der menes med at satte y=tan(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af c_aastrup

Bare et notationsmæssigt trick. Vi har

hvis du sætter y = tan x fås

Og det er jo lidt mere overskueligt.

Så løser du ligningen for y, og når du har gjort det benytter du at x = tan-1y.

Er du med nu?


Skriv et svar til: trigonometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.