Matematik

udregning af vinkel

30. september 2009 af RH1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

når jeg har strl på en trekant, hvordan regner jeg så vinklerne ud? ved at den ene vinkel er 90 grader. men hva med de 2 andre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2009 af Isomorphician

Ved retvinklede trekanter gælder:

sin(v) = modstående/hypotenuse

cos(v) = hosliggende/hypotenuse

tan(v) = modstående/hosliggende


Svar #2
30. september 2009 af RH1992 (Slettet)

det forstår jeg ikke? s:


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2009 af Isomorphician

Skitser en retvinklet trekant ABC, med ret vinkel C.

Der gælder i denne trekant at:

sin(A) = (siden a)/(siden c)

cos(A) = (siden b)/(siden c)

tan(A) = (siden a)/(siden b)


Svar #4
30. september 2009 af RH1992 (Slettet)

det giver stadig ikke mening for mig? s:

trekanten er 1,75 m lang på den ene side
0,80 lang på den anden og 1,56 på den tredje side

hva gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2009 af Isomorphician

siden a = 0,80

siden b = 1,56

siden c = 1,75

Brug #3 til at finde vinklerne.


Svar #6
30. september 2009 af RH1992 (Slettet)

tak for hjælpen , forstod det ik helt men har prøvet mig frem til et eller andet, og det gav noget der godt kan passe


Skriv et svar til: udregning af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.