Matematik

Det haster en smule (;

30. september 2009 af hjæælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har brug for en smule hjælp til matematik. Jeg har sidder med denne opgave i en halv time nu, men kan ikke finde ud af den /:

Jeg håber virkelig, at der er en derude der vil hjælpe mig! Gerne hurtigt (:

Her kommer opgaven:

Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr., mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr., overstiger betalingen beløbet med 40 kr. Find beløbet.

Jeg vil sætte meget pris på en udregning, da det er det jeg søger (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af kvamsi (Slettet)

mjello.. har ikke tid til at udregne det, men jeg kan fortælle så meget at det er 2 ligninger med 2 ubekendte.

så det du skal finde er antal personer der skal dele pengene
og det beløb de skal betale.
eks. kunne x være beløb de skal betale, og y det antal personer der skal dele pengene.

x = 870*y + 20

x = 880 * y - 40
 

altså x er det samlede beløb, så har du det beløb de hver betaler, y er antal personer der skal dele, og det sidste angiver hvor mange penge der mangler eller er for meget hvis alle y'er betaler det beløb der er ganget på. 

så er det bare frem med mat-bogen og benytte afsnittet om to ligninger med 2 ubekendte.. der er 2 måder man kan løse den på, gør hvad du finder nemmest


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2009 af DMUS (Slettet)

Du skal lære at formulere opgaven matematisk.

Der er to ukendte parametre, så lad os prøve at formulere nogle ligninger der beskriver hvad der bliver spurgt til.

a) Hvis hver person betaler 870 kr., mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt:

Vi kalder antallet af personer for X og Beløbet for BELØB

X * 870 = BELØB - 20

b) Betaler hver person 880 kr., overstiger betalingen beløbet med 40 kr. Find beløbet.

X*880 = BELØB + 40

Så haves 2 ligninger du blot skal løse, håber det kan hjælpe dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2009 af MatLars (Slettet)

De løses nemt ved at trække a) fra b), så ser man strax at n=6 og kan regne videre derfra.


Svar #4
30. september 2009 af hjæælp (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at passe. Er der ikke en som er god til det som gider hjælpe en smule med udregningerne? Jeg er ved at gå amok over at jeg ikke kan finde ud af den! (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2009 af MatLars (Slettet)

Træk a) fra b) :

b) X*880 = BELØB + 40

a) X*870 = BELØB - 20

=>

x*(880-870) = (beløb-beløb) + 40 - (-20) <=>

10x=60

Nu kan du sætte x=6 ind i a) eller b) og løse ligningen


Svar #6
30. september 2009 af hjæælp (Slettet)

arh, selvfølgelig man! :D

tusinde tak! det er faktisk ikke særlig svært når man først lige fatter det (;


Skriv et svar til: Det haster en smule (;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.