Matematik

Differentialkvotienter - HJÆLP

01. oktober 2009 af mJaykobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har store problemer med disse opgaver... Håber virkelig nogen kan hjælpe mig!

250. Funktionen f er givet ved f(x)= 3x^2-6x+5

1) Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2))

2) Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12. 

3) Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y+27=9x

251. En parabel har ligningen y=2x^2-3x-2. Punkterne A og B ligger på parablen og har x-koordinaterne 0 og 2. Bestem ligninger for parabeltangenterne i A og B

 Bestem den stumpe vinkel, parabeltangenterne danner med hinanden.

252. Bestem koordinaterne mellem parablen med ligningen y=x^2 - 2x+2 og linjen med ligningen y=x+2. Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

-----------

Håber der sidder en venlig sjæl derude, der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Hint: f'(x)=a


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af JonasE (Slettet)

Hint: Polynomier differentieres således:

(xa)' = axa-1


Skriv et svar til: Differentialkvotienter - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.