Kemi

redoxreaktion. hjælp !

01. oktober 2009 af chocookie (Slettet)

hey alle.

jeg har lidt problemer med redoxreaktioner, som jeg håber nogen vil hjælpe mig med..

jeg forstår ikke hvordan man afstemmer en reaktion så man finder oxidations og reduktions tallet osv.

please hjælp

eksempel

C3H8 (G) + 5O2 (G) --> 3CO2 (G) + 4H2O (l


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

For at finde oxidationstrinnet for de indgående atomer, skal man bruge et par grundregler:

1) Uladede molekyler af grundstoffer (O2, S8, Al osv.) har OT = 0

2) Når det indgår i forbindelser har Oxygen OT = -2 (med mindre det er en peroxid, så er det -1)

3) Når det indgår i forbindelser har Hydrogen OT = 1 (med mindre det er en hydrid, så er det +1)

4) Summen af OT i en forbindelse skal være lig med dennes ladning (fx så har S i SO42- er OT = 4*2 -2 = 6)

Så i dit eksempel blive OT:

C3H8 : 3*OT(C) + 8*1 = 0 -> OT(C) = -8/3

O2 : 0 per regel 1)

CO2 : OT(C) + 2*-2 = 0 -> OT(C) = 4

H2O : Begge er givet per regel 2) og 3)

Så i din konkrete reaktion er C blevet oxideret fra OT = -8/3 til OT = 4 og O blevet reduceret fra OT = 0 til OT = -2

Håber at det hjælper.

EDIT: Havde lige glemt et minus et sted


Svar #2
01. oktober 2009 af chocookie (Slettet)

undskyld, men jeg forstår stadig ikke hvordan man får summen af OT.

vil du ikke forklare det med C3H8 (G) igen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

For C3H8 har molekylet den samlede ladning 0 , så ifølge den regel jeg kalder 4) så skal summen af OT for dette molekyle være 0.

Vi ved at OT(H) = 1, derfor får vi ligningen:

3*OT(C) + 8*OT(H) = 0 <-> 3*OT(C) + 8 = 0 <-> OT(C) = -8/3


Skriv et svar til: redoxreaktion. hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.