Kemi

Entalpi - hjælp!

01. oktober 2009 af raffe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

beregn entalpien for denne reaktion:

4H2S2 --> S8 + 4H2


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2009 af madsniel (Slettet)

For at bestemme entalpieændringen for reaktionen, kan man beregne summen af bindingenergierne i reaktanterne og fratrække summen af bindingsenergien i produkterne, altså:

ΔH = ΣBE(reaktanter) - ∑BE(produkter)

ΣBE(reaktanter) = 8*(H-S) + 4*(S-S)

∑BE(produkter) = 7*(S-S) + 4*(H-H)

Nu kommer jeg tal på, men mine tal er ca. tal og formentlig fra en anden bog end den i bruger så jeg vil anbefale at slå de korrekte tal op i din egen bog.

ΔH = 8*368 + 4*268 - ( 7* 268 + 4* 426,4) = 434,4 kJ/mol

Dette er dog en meget cirka-agtig måde at gøre det på, da det forudsætter at bindingenergien er en samme for S-S i S8 og S-S i H2S2, hvilket ikke er tilfældet (selvom de sikkert ligger tæt på hinanden). Jeg forventer dog at ovenstående er den løsning opgavestilleren forventer.


Skriv et svar til: Entalpi - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.