Matematik

HJÆÆLP!! (er frustreret!)

01. oktober 2009 af Skutter (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.. har brug for hjælp til denne opgave:

Tower of London dækker et areeal på 72000 kvadratmeter.

En flise er 25 x 18 cm.

Hvor mange fliser ska der bruges hvis de ska dække arealet af Tower of London?

Hvordan ska man regne det ud? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af c_aastrup

Man skal vide hvor mange cm2 der går på en m2.

1 m2 = 10.000 cm2

Og dermed

72.000 m2 = 72.000.000 cm2

Hvor mange cm2 er en flise?

25 cm · 18 cm = 450 cm2

Kan du så klare den herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du tager og dividerer arealet som Tower of London dækker

72000m2

med arealet for en flise, hvor flisens areal er 0.25m*0.18m = 0.045m2

Altså (72000/0.045)m2 = 1600000 fliser , dette skrives 1.6*106 fliser


Skriv et svar til: HJÆÆLP!! (er frustreret!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.