Matematik

RØRINGSPUNKTER

02. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

Hej allesammen.

Er der nogen gældende formel for at finde røringspunkter? F.eks. hvor en tangent rør på linjen?

Mvh. Sara 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af c_aastrup

Tangenter rør sædvanligvis cirkler eller grafer for funktioner, tangenter til linjer er jo linjen selv.

Hvilken slags spørgsmål er det du skal svare på?


Svar #2
03. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 Dette: Vis, at linjerne med ligningerne

      y=2-2x og 4x-8y+1=0

er ortogonale tangenter til parablen med ligningen y=-0,5x^2.

Beregn koordinaterne til røringspunkterne???????


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

   y=2-2x og 4x-8y+1=0  <=> y = 1/2x + 1/8

hældningerne er -2 og 1/2     så da -2*1/2 = -1 er linierne ortoganale.

parablen med ligningen y=-0,5x^2.    Bestem y'    Løs y' = -2 og   y' = 1/2   og find tangenterne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=740536&goto=741449#741449


Svar #5
03. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 #3 Hvad mener du med at jeg skal bestemme y? y er jo bestemt i og med at det er givet ved : y=-0,5x^2 ? 

Men ovenstående forstod jeg godt. tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2009 af mathon

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=740054&goto=741550#741550


Skriv et svar til: RØRINGSPUNKTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.