Matematik

differentialkvotienten

03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Skal løse en opgave uden hjælpmidler, hvor jeg skal bestemme differentialkvotienten for 

6x^4+2x^3-4x^-4x+13

er der nogen der har lyst til at forklare mig hvordan man gør det. Har kigget i bogen for at finde ud af hvordan man gør, men kan ikke rigtig finde en løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af mathon

(k·xn)' = k·n·xn-1


Svar #2
03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet)


Skal man ikke bruge denne her?

Vedhæftet fil:li.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Det kan du godt, men det ville være en meget omstændig vej at gå. I har vel bevist de mest gængse differentiationsregler i klassen? Så er det helt fint bare at bruge dem. I den her opgave skal du blot huske på reglen, som Mathon har givet dig, og så den regel, der siger, at en konstant differentieret giver 0.


Svar #4
03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet)

Okaa, jo det har vi, men der har vi brugt den formel som jeg har vedlagt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skal ikke bruge tretrinsreglen til den der. Det vil være alt for meget arbejde.

Brug formlen for differentiering en potens og af et produkt.

Jeg får den til 24x3+6x2+12x-4


Svar #6
03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet)

Okaa, regner man den så ud på min måde nu eller på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

f(x)=6x^4+2x^3-4x^(-4x)+13

Står der virkelig det?


Svar #8
03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet)

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Så har du også fat i en sammensat funktion. Da får du:

f(x)=6x^4+2x^3-4x^(-4x)+13

f'(x)=24x^3+6x^2-4*(-4)*(ln x +1)*x^(-4x) = 24x^3+6x^2+16(ln x +1)x^(-4x)

hvilket jeg nok ville bruge min lommeregner til at finde ud af, hvis jeg var dig, og først lige havde lært at differentiere.


Svar #10
03. oktober 2009 af Tønder10 (Slettet)

Okaa, tak skal i have. Jeg kigger på det.


Skriv et svar til: differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.