Kemi

Mængdeberegning

03. oktober 2009 af marshov (Slettet)

 En legering består af Kobber og sølv.

0,858g af legeringen opløses i overskud af koncentreret salpetersyre.

Den sure opløsning Fortyndes med vand, hvorefter den titreres med 0,104M NaCl. Ved titreringen udfældes der AgCl, og ved ækvivalenspunktet er der brugt 29,5mL af NaCl- opløsningen.

c) Beregn legeringens kobberindhold, idet resultatet angivet i masseprocent??

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Legeringen opløses først i HNO3(l), hvorved man får kobberioner og Ag+(aq). Dernæst reagerer Ag+-ioner med Cl--ioner, så der dannes det tungtopløselige salt AgCl.

Ag+(aq) + Cl-(aq) → AgCl(s)

Ved ækvivalenspunktet gælder det, at

n(NaCl) = (29.5·10-3 L)(0.104 mol/L) = 0.003068 mol = n(AgCl)

m(Ag+) = n × M = (0.003068 mol)(143.32 g/mol) = 0.4397 g

Dvs. (0.858 g - 0.4397 g)/(0.858 g) = 48.75%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2009 af Gate2 (Slettet)

Er ikke helt enig i masse beregningen, -- det er massen af Ag der skal beregnes, ikke massen af AgCl.

Så M for Ag = 107,868 g/mol, --ikke 143,32 g/mol som er M for AgCl

m(Ag+) = n × M = (0.003068 mol)(107,868 g/mol) = 0.3309 g

Så w/w % Cu =. (0.858 g - 0.3309 g)/(0.858 g) = 61,43%
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Det har du ret i. Beklager fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af radioactive (Slettet)

Hvilken formel har du brugt i b'eren??

 


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.