Matematik

Tekstligning

03. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

En mark, hvis længde er 3 gange så lang som dens bredde, har omkredsen 560 meter. Marken skaæ gødes med 0,4 kg gødning pr. m2.

Hvor meget gødning skal der bruges.?

Hvordan gør man. Forstår det virkelig ikke . har prøvet hele dagen, men det lykkedes dog ikke at finde et svar


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

b =  x

l = 3x

omkreds x+3x+x+3x=560

8x=560

x = 70

b =70m

 l=210m

areal = l*b =210*70 = 1470m2

gødning 1470*0,4 kg =    588 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af djorka (Slettet)

Korrekt metode, men ville lige orientere om en regnefejl i MN-P's indlæg.

Længden og bredden som henholdsvis er 210 m og 70 m, giver et areal på 14.700 m^2, og ikke 1.470 m^2. 

Gødningen der skal bruges bliver således også 10 gange større, nemlig 5880 kg.


Skriv et svar til: Tekstligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.