Matematik

Astronaut (integralregning)

04. oktober 2009 af Andieca (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået følgede spørgsmål og er helt lost:

En Astronaut undersøger tyngdefeltet på månen. Dette gør han naturligvis ved at lave et lodret hop. Sammenhængen mellem sted, hastighed og accelerationen er følgende: 

                                                                                  v(t)=integraletegnet a(t)dt

                                                                                  s(t)= integraltegnet v(t)dt

a. Under antagelse at accelerationen er konstant skal du finde v(t) ud fra den forudsætning at

v(0)=2m/s

De 2 m/s er altså den hastighed som astronoauten har, når fødderne slipper jorden.

b. find s(t) ud fra den forudsætning at s(0)=0

Når hastigheden er nul i dette lodrette hop, befinder astronauten sig længst over jorden/månen

c. Hvor langt når astronauten på i jordens tyngdefelt hvor a= -9,82m/s^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

konstant acceleration:

v(t) = a·t + vo
s(t) = ½·a·t2 + vo·t + so
.....

specifikt
v(t) = a·t + (2 m/s)
s(t) = ½·a·t2 + (2 m/s)·t = ½·(v+(2 m/s))·t = vm·t             (vm = (v+(2 m/s))/2)


Svar #2
04. oktober 2009 af Andieca (Slettet)

Hvad mender du med Vm ?


Svar #3
04. oktober 2009 af Andieca (Slettet)

Og hvor bliver det der integral tegn af ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af mathon

vm er middelhastigheden


Skriv et svar til: Astronaut (integralregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.