Fysik

bevægelse med konstant acceleration?

04. oktober 2009 af missy1020 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej skal løse denne opgave, og kan simpelthen ikke finde ud af hvordan.

nogen der kan hjælpe mig til hvilke ligning/ligninger jeg skal bruge?

" et motortidsskift angiver bremselængden på en lige vej, dækket af sne og is til mindst 48 m for en bil med hastigheden 60 km/h. beregn accelerationen, hvis bevægelsen antages for at være konstant accelereret. "


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hastigheden 60km/h skal fjernes over en strækning på 48 meter. Du kan bruge formlerne for konstant acceleration, som du med garanti kan finde i din bog, til at lave beregningen.


Svar #2
04. oktober 2009 af missy1020 (Slettet)

hej jerslev har kun  fået opgaverne mangler stadig at få bogen, så kan du være lidt mere præcis, med hvilken ligning?

altså om det er s= 1a*t^2 eller v= a*t  eller hvilken af de andre. har som sagt ikke en bog jeg kan slå op, så mangler en del tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ligningerne for konstant acceleration:

s(t) = s0 + vt + ½at2

v(t) = s'(t) = v0 + at

a(t) = v'(t) = a.

Prøv at se, om du kan komme videre selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af mathon

...hvoraf

2·a·Δs = v2 - vo2     hvor (v = 0)

a = -vo2/(2·Δs)

.........

vo = 60 km/t = (50/3) m/s


Svar #5
04. oktober 2009 af missy1020 (Slettet)

a(t) = v'(t) = a.

lige den der kan jeg simpelthen ikke se, hvad man skal gøre.
står der a gange t = v gange t = a , eller hvad mener du (jerslev)  med de tegn, når du sætter dem i parentes.
kender ikke lige måderne at skrive på herinde når det kommer til ligninger, da jeg er ny herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af desert_eye (Slettet)

Se #3 synes nu han gjort det ekstra klart....... og #4 har jo givet dig fremgangsmåden.......


Svar #7
04. oktober 2009 af missy1020 (Slettet)

tjah jeg kan bare ikke se hvad han mener med den ligning, den ligner ikke nogle af dem jeg har her, men I skal have tak for hjælpen,  har lavet alle dem jeg skulle, manglede bare den her, og kunne simpelthen ikke se mig vej ud af, tak for hjælpen igen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2009 af mathon

I:   a = (v-vo)/t
II:  2·Δs = 2·vm·t = 2(½·(v+vo)·t) = (v+vo)·t                   I og II multipliceres

2·a·Δs = (v-vo)·(v+vo) = v2 - vo2         


Skriv et svar til: bevægelse med konstant acceleration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.