Matematik

diff.ligning

06. januar 2005 af ilgela (Slettet)
hey..
sidder lige og kigger på en opgave, som jeg altså ikke ved hvordan jeg skal gribe an.. måske kan en af jer hjælpe mig..?

dy/dx = 3y^2..
Hertil har jeg så fået at vide, at f(4) = 1..

Hjælp tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Gerne, men du er nødt til at skrive, hvad opgaven går ud på. Vi kan som regel ikke gætte opgaveteksten :)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2005 af Duffy

dy/dx = 3y^2

Hertil har jeg så fået at vide, at f(4) = 1 .

dy/dx = 3y^2

dy/ y^2 = 3dx

S(1/ y^2)dy = S3dx

S(1/ y^2)dy = S3dx

1/y = -3x+c

f(x)=1/(-3x+c) og (x,y)=(4,1)

giver c=13 , xE]-uendelig;13/3[ , da x=4 ligger i dette interval.

Så f(x)=1/(-3x+13) .


Opgave hermed løst.


Duffy :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Godt nok Duffy, men Studieportalen er ikke et lav-mine-lektier-forum. Hensigten med SP er blandt andet at yde kvalificeret lektiehjælp - ikke blot at løse opgaverne og nedskrive besvarelser heraf. Det lærer indlæggeren ikke ret meget af.

I første omgang bør man hjælpe i form af et eller flere vink, hvorefter indlæggeren kan komme med et nyt bud eller spørge igen, hvis der stadigvæk er noget, som vedkommende ikke forstår. I de tilfælde, hvor indlæggeren er helt blank efter at have forsøgt at bruge det/de givne hint/hints, eller hvis der opstår uenighed om opgavens løsning, kan det dog være hensigtsmæssigt at nedskrive en hel eller delvis besvarelse af opgaven for at afklare eventuelle problemer. Men det er jo ikke umiddelbart tilfældet med ovenstående indlæg.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2005 af Duffy

Ok!

Det er hermed taget til efterretning.

Jeg troede at det gjaldt om at komme FØRST med svaret herinde som jeg til tider får en fornemmelse af.

Duffy :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Ikke nødvendigvis. Men det er da i orden at have den indstilling, at man vil være hurtig til at svare. Det gælder i høj grad om at give kvalificeret hjælp, som indlæggeren kan bruge til noget. Hellere velovervejede svar end blot "hurtigst på aftrækkeren". Omvendt betyder det ikke, at man skal skrive alenlange svar hver gang. Forholdsvis lange svar kan dog nogle gange være nødvendige.

//Singularity

Skriv et svar til: diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.