Matematik

HJÆLP!

04. oktober 2009 af Anne5 (Slettet)

Sidder og øver mig på matematik prøve, og har MEGET brug for et eller andens hjælp!

Er der nogle der kan forklare mig hvordan man regner med kvadratsætningerne? - jeg forstår ikke hvirdan man ser hvilken en af dem man skal bruge, hvorfor og hvordan?

Mangler meget hjælp, så håber der er en rar sjæl eller to, som vil svare mig på dette?

- på forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

http://www.matema10k.dk/index.php?id=540

http://www.frborg-gymhf.dk/eh/interaktivmat/parentesregler2/parentesregler2.htm

det første link er en forklaring, og det andet er nogle opgaver man kan øve sig på..


Svar #2
04. oktober 2009 af Anne5 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, så ser jeg lige om jeg kan finde ud af det , (:


Svar #3
04. oktober 2009 af Anne5 (Slettet)

Du kan vel ikke forkalre mig det da, siden ikke vil vises npr jeg trykker ind på det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

her er en måde at gøre det på, den er nok lidt besværlig, men forståelig

et eksembel 4x2-4xy -15y2

Lav to parenteser med 2x forrest i dem begge, 15y2 kan være kommet af 3y*5y så det skriver vi sidst i parenteserne

(2x  3y)(2x  5y) det er et gæt! nu mangler vi tegnene i midten af parenteserne, da der står - foran 4xy sættes et - i den ene parentes ogda der står - foran Y2 et + (det modsatte fortegn) i den anden

(2x-3y)(2x+5y)  for at se om vi har gættet rigtigt ganger vi de to parenteser med hinanden

= 4x2-6xy+10xy-15y2=4x2+4xy-15y2 det passer ikke helt, men da det kun er fortegnene der ikke passer, bytter vi kun om på dem

(2x+3y)(2x-5y)=

4x2-10xy+6xy-15y2=4x2-4xy-15y2 det passer jo altså

4x2-4xy-15y2=(2x+3y)(2x-5y)

Hvis leddet med y2 kan omskrives til kvadratet til en størrelse (som 4x2 = (2x)2 i eksemblet) kommer der til at stå samme størrelse bagerst i begge parenteser og så er det kun fortegnene du skal gætte også gange ud.

Efterhånden vil du få øvet dig så meget at du kan se på udtrygget, hvilke fortegn du skal bruge.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.