Matematik

Ligninger

04. oktober 2009 af anjaso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med et par ligninger? og vis hvordan du gør :)

a. 2x=7-3(3-2x)

b.1/3(x+3)=1/2(3x-7)+1

c.-(x-2)=2-x

d. 1 og 1/2x-3=2 og 1/3x+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

a.
2x = 7 - 3(3-2x)

2x = 7 - (9-6x)

2x = 7 - 9 + 6x

2x = -2 + 6x

2 = 4x

1 = 2x

(1/2) = x


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.