Matematik

løs ligning log(x+2)-log(x-3)= log 15

04. oktober 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har er kørt lidt fast i denne her..

jeg har startet med at bruge 1.log regneregel så ligningen så således ud: log ((x+2)/(x-3)) = log15

så har jeg fjernet log funktionen ved hjælp af 10potensen

så ser ligningen således ud (x+2)/(x-3) = 15

Men så er jeg ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre for at isolere x..

håber meget der er nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

(x+2)/(x-3) = 15     x≠3

(x+2) = 15(x-3)

x+2 = 15x - 45 ............


Svar #2
04. oktober 2009 af statter_2 (Slettet)

okay.. og så har jeg så sagt

45+2=15x-x

derefter har jeg divideret med 14x på begge sider

3,35 = x

kan det passe?


Skriv et svar til: løs ligning log(x+2)-log(x-3)= log 15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.