Matematik

Tangenten

04. oktober 2009 af EmilieLau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået givet en funktion der hedder f(x) = e^-2x   og punkterne er P(1/2, f(1/2))

Hele opgaven lyder at finde tangentens ligning, men jeg skal jo starte med at finde andenkoordination.
Da er jeg gået i stå på grund af funktionen.

f(1/2) = e^-2*1/2 = ?

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal regne ovenstående ud, når der er e med i funktionen. Normalt sætter man bare 1/2 ind på x'ets plads jo.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

f(1/2) = e-2·(½) = e-1 = 1/e

....

f '(x) = -2·e-2x


Svar #2
04. oktober 2009 af EmilieLau (Slettet)

så er andenkoordination 1/e ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af mathon

Ja


Svar #4
04. oktober 2009 af EmilieLau (Slettet)

den kan man stadig ikke regne med


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af mathon

tangentligning:
y = f '(0,5)(x-0,5) + f(0,5)

y = -2e-1·(x-0,5) + e-1

y = -2e-1·x + e-1 + e-1

y = -2e-1·x + 2·e-1


Skriv et svar til: Tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.