Matematik

Cirklensligning? Korrekt?

04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

1. ) Vi ved at, en cirkel har en centrum i (-4,2) og radius på 5. I skal bestemme en ligning for cirklen.

Mit bud: Cirklens ligning: (x-a)^2 + (x-b)^2  = r^2
                                              (x-(-4) + (x-2)^2   = 5^2

Er opgaven løst her?


2. )  I skal vise, at cirklen går gennem P(-1,-2), og angiv en ligning for cirkeltangenten i P.

Hvordan løser jeg dette


Svar #1
04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

har i nogen ideer til hvordan man løser denne opgave? Jeg har sejlet rund i lang tid


Svar #2
04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

er her nogen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2009 af mathon

(x+4)2 + (y-2)2 = 52

(-1+4)2 + (-2-2)2 = 52     hvorfor (-1,-2) ligger på cirkelperiferien

cirkeltangent:

(xo+4)·(x+4) + (yo-2)·(y-2) = 52

(-1+4)·(x+4) + (-2-2)·(y-2) = 52  ...........


Svar #4
04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

kan du forklar hvad du gør.... evt.  trin for trin.


Svar #5
04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

hvilken formel bruger du for at finde cirkeltangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af mathon

alment:
cirklen (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2  har i punktet P(xo,yo)
tangenten:
(xo-c1)·(x-c1) + (yo-c2)·(y-c2) = r2
............

detaljer
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676


Svar #7
04. oktober 2009 af migmiiiiiigggg (Slettet)

er dette tangentens ligning ???


(-1+4)·(x+4) + (-2-2)·(y-2) = 52 ...........


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2009 af mathon

(-1+4)·(x+4) + (-2-2)·(y-2) = 25                  her skulle du selv have reduceret som følger:

3·(x+4) - 4(y-2) = 25

(3/4)(x+4) - (y-2) = 25/4

(3/4)x + 3 - (25/4) = y-2

y = (3/4)x - (5/4)

eller

y = 0,75x - 1,25


Skriv et svar til: Cirklensligning? Korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.