Matematik

Ligning

04. oktober 2009 af hpditte (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg har problemer med at regne en opgave, jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte. 

Opgaven lyder således:

på den græske matematiker Diophants gravsten står der:

med barndomstid en sjettedel, so yngling en tolvtedel og som ungkarlen syvendedel hengik hans liv. han giftede sig. fem år efter fik han en søn, der døde fire år før han selv gik bort. sønnens livslængde var nøjagtig halvdelen af faderens. Hvor gammel blev Diophant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

84


Svar #2
04. oktober 2009 af hpditte (Slettet)

 hvordan har du regnet det ud? :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af mathon

levealderen kaldes A

(1/6  +  1/12  +  1/7)A + 5 + (1/2)A + 4 = A

(33/84)A + (1/2)A + 9 = A

((33+42)/84)A + 9 = (84/84)A

9 = ((84-75)/84)A

(9/84)A = 9

(1/84)A = 1

A = 84


Svar #4
05. oktober 2009 af hpditte (Slettet)

 hvor kommer 42 fra i linje 3. ?

det samme med 75 i linje 4.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af maddse (Slettet)

33/84A+ 1/2A = 33/84A + 42/84A = (33+42)/84A = 75/84A


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.