Matematik

Maksimum / hjælp!!!

04. oktober 2009 af Walmart (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folks,

Opgaver vedhæftet.

Ved opgave 3 har jeg gjort følgende:

g(x) = f(x) / (x)

fsolve(diff(g(x), x) = 0, {x})
{x = 15.06608312}

Jeg ved at fortjenesten skal være større end omkostningerne. Jeg ved ikke om det er rigtigt det jeg har gjort.

 ---------------

Opgave 4

Ved at plotte min graf kan jeg se at b kan antage værdier i intervallet ]-3;3[ for at funktionen skal være voksende.

Jeg har prøvet at komme frem til en måde at beregne intervallet for b, men det lykkedes mig ikke.

solve(diff(f(x), x > 0, b)

Hjælp!! (:

----

Det vedhæftede billede vises ikke ordentligt.

http://img80.imageshack.us/i/04102009614.jpg/
 

Vedhæftet fil: 04102009614.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Isomorphician

Opgave 3:

https://www.studieportalen.dk/Search/?q=den%20producerede%20varem%C3%A6ngde

Opgave 4:

f'(x) > 0, for alle x

(hint: kig på diskriminanten)


Svar #2
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

I opgave 3 tænkte jeg på at lave en funktion for salgsprisen ja, men ak. Nu ved jeg hvordan det kan gøres en anden gang.

I opgave 4 synes jeg ikke at være kommet videre..


Svar #3
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

kunne du hjælpe lidt mere, inden jeg skal i seng? (: så kan jeg sove godt


Svar #4
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Vent lidt jeg prøver lige noget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) voksende <=>  f '(x) ≥ 0  <=>  3x2 + 2bx + 3 ≥ 0 for alle x  <=>  diskriminanten ≤ 0  <=>  (2b)2 - 4*3*3 ≤ 0

b2  ≤ 9     tegn en tallinie  og find intervallet for   b.


Svar #6
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Hvorfor er det vi konkluderer at diskriminanten er < 0 ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

vi skal være sikker på at f'(x) ikke bliver negativ. Bliver den negativ betyder det at den har to rødder. Hvornår har et andengradspolynomie ikke to rødder?   når d ≤ 0.


Svar #8
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Har den 2 rødder hvis den bliver negativ? Det er nok der jeg hopper i med begge ben.

Vil du forklare hvorfor, det vigtigste er at jeg forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

1g stof:  Parablen har: 2 rødder  når   d >0

                                    1 rod      når   d = 0

                                    0 rødder  når   d < 0

at den har 2 rødder betyder den bliver negativ i et interval. f'(0) = 3.her er den positiv og må ikke blive negativ. da f(x) så bliver faldende/aftagende


Svar #10
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg ved udmærket godt det du skriver med diskriminanten, at når d > 0 så er der 2 rødder, d = 0 én rod, og ingen rødder ved d < 0. Det er ikke det.

Men altså ja vores f'(x) må ikke blive negativ.

Hvis jeg skitserer vores f'(x) og sætter b til først at være 3 og dernæst 4, så kan jeg godt se at der i b = 4 er 2 rødder. Ligeledes gælder det for -4. Men jeg kan nu stadigvæk ikke se hvorfor f'(x) får 2 rødder hvis den bliver negativ. Det kan være jeg sover.


Svar #11
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

ÅH JA.  

3x2 + 2bx + 3 ≥ 0

Hvis den bliver negativ så får vi jo en negativ y-værdi, og derved får vi 2 rødder!!!


Svar #12
05. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det er sådan det skal forstås, ikke? (:


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

jo.


Skriv et svar til: Maksimum / hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.