Kemi

ammoniumnitrat!

06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)
Jeg har et bud til denne opgave men er desværre meget usikker om den overhovedet er rigtig...det gir nemlig et sindsygt resultat.

Den lyder:
Beregn temperaturen i en blanding af 10g ammoniumnitrat og 90g vand, hvor begge stoffer var 20 grader fra start (c=3,9j/(g*K))

håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

skriv din udregning op, og vi kigger på det.

Svar #2
06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

ok et øjeblik:)

Svar #3
06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

Da NH4NO3 spaltes til NH4+ og NO3- når den reagerer med vand kan vi beregne standardentalpien for reaktionen hvilket ganges med stofmængden (her tror jeg, jeg laver en fejl) af NH4NO3 så vi får energien Q.

Når vi har energien og vi har massen af både NH4NO3 og vand kan vi beregne temperaturforskellen vha denne ligning: G=m*c*deltaT

de 20grader trækkes så fra denne temp.forskel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

hvis du har standard-entalpien, som du ganske rigtigt kan beregne ud fra reaktionen (selvom værdierne for H er beregnet v. 25 C, er det ikke nogen (større) fejl), så kan du benytte, at Delta(H)=Q

Da har du Q, og dernæst benyttes formlen Q=C*Delta(T)

Ud af det kan du beregne Delta(T), og tja, så er du jo næsten færdig, resten kan du selv kan jeg se.

Svar #5
06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

hmm hvis jeg benytter din formel så bruger jeg jo slet ikke massen og jeg tror faktisk masserne af vandet og NH4NO3 skal bruges...

eller er det bare mig?

Svar #6
06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

"selvom værdierne for H er beregnet v. 25 C, er det ikke nogen (større) fejl)" dette forstår jeg ikke altså hvad gør jeg med stofmængden, hvilken stofmængde skal jeg bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

@#5: Du skal ikke bruge den tilvæksten i den molare entalpi, men blot entalpien tilvæksten..

Når du sædvanligvis begegner entalpien, er det den molare entalpi, du beregner.

Her skal du bruge massen, som omregnes til stofmængde, til at finde H

#6: bare glem det.. Det er bare det at entalpitivæksterne stort set er uafhængige af temperaturen.

Svar #8
06. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

#7
det er faktisk det jeg har gjort...altså:

10g/80(g/mol)=0,125mol
H=Q=290,3(kJ/mol)*0,125mol=36,29kJ

MEN jeg kender ikke C som du har i din formel jeg kender kun c som har benævnelsen J/(g*K).

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2005 af frodo (Slettet)

c=C/m
<=> C=c*m

Skriv et svar til: ammoniumnitrat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.