Matematik

halveringskonstant

05. oktober 2009 af 215 (Slettet)

jeg skal beregne hvornår noget halvere, via halveringskonstanten. mit spg, er bare hvad bliver T½ = i form af, bliver den tid det tager for at halvere, eller noget helt andet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

m(t) = mo·(1/2)t/T½   

hvor
m(T½) = mo·(1/2)T½/T½  = (1/2)mo

hvor
er den tid, der forløber mellem halveringerne af m


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den "fysiske" fortolkning af T½ er den tid det vil tage at halvere mængden af det, du har, når du starter "tiden".


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.