Kemi

brændværdi

06. januar 2005 af aerobec (Slettet)
Den nedre brændværdi er hhv. 29,1 MJ/kg for koks (rent C) og 50,4MJ/kg for methan

a)opskriv reaktionsskemafor forbrændingsreaktionerne

b)beregn den øvre brændværdi for de to stoffer

c)hvorfor er tabelværdierne en anelse højere?


mine svar:

a)

C(s) + O2(g) -> CO2(g)

CH4(s) + 2O2(g) -> CO2(g) + 2H2O(l)

b) jeg har et bud men tror det er forkert...til den anden reaktion ville altså lægge 2 mol H2O * 2,44kJ/g til brændværdien for CH4, og så få den øvre brændværdi. MEN hvad skal jeg så gøre ved den første reaktion?

c)

kan self. ikke komme med noget når jeg ikke har løst b).

Svar #1
06. januar 2005 af aerobec (Slettet)

hov glemte lige min høflighed (har lidt travlt)...tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

@ b) hvor meget ekstra energu skal der bruges på et kilogram koks til at få det dannede vand til at fordampe?

Svar #3
06. januar 2005 af aerobec (Slettet)

jamen hvis ikke det er på den måde så ved jeg snart ikke hvordan man så løser den opgave...

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

Jeg har ikke kigget på tallene, men hvis du har slået tallene op, så skal det nok pase, det du gør.

Jeg var lidt hurtig.. mht koks, er der jo ikke nogen vandudvikling, så det skulle selvf være til methan.
Men du må ikke bare sige det i mol.. Du er nødttil at sige n(methan)=1000g/16 g/mol = X
n(H2O)=2X
'm(H2O)=2X*18,02 g/mol
Og der kan du gange det med dit tal (2,44kJ/g)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2005 af frodo (Slettet)

og i c) kan det skyldes, at der er vand i materialet fra starten,som natruligvis også skal tælles med, når du måler den øvre brændværdi.

Svar #6
06. januar 2005 af aerobec (Slettet)

hvad så med den øbvre brændværdi for koks og hvad ville forklaringen på at tab.værdierne er højere være der? Der er jo intet vand

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2005 af frodo (Slettet)

som svaret i #5, kan det skyldes, at materialet er "vådt"..

Skriv et svar til: brændværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.