Matematik

Omskrivning til cirklens ligning

05. oktober 2009 af belastende (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel, C, og en linje, L, er bestemt ved

C: x^2-4x+y^2+2y=11

L: y=x+1

a) Bestem koordinaterne til hvert af skæringspunkterne mellem L og C  

Linjen giver ingen problemet. Men jeg tænker, at jeg skal omskrive bestemmelsen af cirklens til cirklens ligning ( (x - x0)² + (y - y0)² = r² ). Jeg tænker, at jeg kan gøre dette ved hjælp af kvadratsætninger, men jeg kan ikke gennemskue, hvordan jeg helt præcist får gjort det.

Please, jeg har brug for lidt hjælp :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. oktober 2009 af Isomorphician

x2 - 4x + y2 + 2y = 11 <=>

(x - 2)2 + (y + 1)2 = 11 + (-2)2 + 12

4x og 2y genkendes som "det dobbelte produkt", og (-2)2 og 12 er "andet led i anden", som ikke er tilstede i første linje, og derfor også skal lægges til på højresiden, da det er blevet lagt til venstresiden efter omskrivningen.


Skriv et svar til: Omskrivning til cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.