Matematik

asymptoter

06. oktober 2009 af Leeeene (Slettet) - Niveau: B-niveau

v(t)=50-50-0.2t

Beste m eventuelle asymptoter for v ( t ).

Hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal øjensynlig finde en horisontal asymptote, du har grafen v(t) = 50 - 50-0,2t, den har så en horisontal asymptote

v(t) = en konstant k, hvis enten Lim f(x) = k, når x→∞ eller Lim v(t) = k, når x→ -∞ eller eventuelt begge dele. Find så ud af, hvad der sker, når t vokser, så ligner den noget med v(t) = 50, altså en konstant ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

rettelse, der skulle jave stået Lim v(t) = k, gammel vane fra min side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af mathon

alment om asymptote:
hvis for
funktionen f(x)
og
den rette linje y = ax+b

limes |f(x) - (ax+b| = 0 dvs. f(x) → ax+b
x→∞
er y = ax+b asymptote
..................
specifikt:
for
v(t) = 50-50-0.2·t
og
den rette linje y = 50

limes |v(t) - 50| = |(50-1/500,2·t) - 50| = |(50 - 1/∞) - 50| = 0
t→∞

dvs
v(t) → y = 50 for t→∞
hvorfor
y = 0x+50 er vandret asymtote


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2009 af mathon

nederste linje:
asymtote →  asymptote


Svar #5
06. oktober 2009 af Leeeene (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke.. Kunne i give mig et klart svar til opgaven ?..


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af mathon

grafen
for v(t) nærmer sig ubegrænset tæt til
den vandrette linje y = 50, når t→∞.
Derfor er den vandrette linje y = 50 asymptote


Svar #7
06. oktober 2009 af Leeeene (Slettet)

tak for hjælpen :P


Skriv et svar til: asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.