Matematik

c2=A2+b2 - ??????

06. oktober 2009 af marmar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Det siger sig selv. Hvad er c2=a2+b2???


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

Det er pytagoras læresætning..

man bruger den den til at finde længden af en side i en trekant, hvis man kender de 2 af siderne..


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af anna0207 (Slettet)

 F.eks. hvis du har trekant hvor du kender de to sider ved siden af den rette vinkel (kateterne) og du skal finde ud af den lange side overfor den rette vinkel. (Hypotonosen)

Så hvis de to kateter er 3cm og 4cm lange, så kan du bruge sætningen til at finde ud af hypotonosen.

32+42=c2

9+16=c2

25=c2

√25 =√c2

5=c

Så har du fundet ud af at hypotonosen er 5 cm.


Svar #3
07. oktober 2009 af marmar (Slettet)

hvor bruger man det henne? man kan da bare måle xD. Eller kan man? og forresten tak. xD xD


Svar #4
07. oktober 2009 af marmar (Slettet)

Men jeg har en opgave i matematik, hvor jeg skal tegne en kasse og undersøge om en plakatrulle ( 85 cm lang) kan være i kassen, (68 cm lang). Plakatrullens bredde: 5 cm. Jeg tror det har noget at gøre med C=a2+b2. Kan de passe? og hvis ja, kan i så hjælpe mig med at komme i gang?


Skriv et svar til: c2=A2+b2 - ??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.