Matematik

f'(x)

06. oktober 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

Bestem størsteværdien for funktionen f(x)

f(x) = 1,7 + 3,4 * sin(2x - 1,3)

kan det passe, at det giver:

f '(x) = 6,8 * cos(2 * x- 1,3)

 sætter man det lig med nul nu???

solve(0=6,8 * cos(2 * x- 1,3),x)

men får virkelig et mærkelig tal..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Isomorphician

Husk at sætte din lommeregner til radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

start med at sætte cos (u) = 0, hvor u er det, der står i parentesen. Tegn så din enhedscirkel og find ud af, hvilken vinkel, det svarer til, så får du en ligning, du skal løse. Husk at tage det hele med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

solve(f'(x)=0,x) -> x = 1.435398163

f(1.435398163) = 5.1

Bemærk at du nemt og hurtigt kan konstatere om der er tale om et maximum eller minimum ved at plotte din funktion.

Eventuelt kan du argumentere for at det er et maximum ved at finde y-værdierne på hver siden af det punkt du har fundet.

f(1) = 3.89

f(2) = 3.15

Da din y, f(1.4) var 5.1, og dermed større end begge disse værdier, kan du konkludere at det er et maximum. Dermed har din hældning for f(x) gået fra værende voksende til aftagende.


Svar #4
06. oktober 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

# 3 hvordan får du den resultat, jeg får noget helt andet, selvom min min lommeregner er sættet til Radian


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=743098


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Din lommeregner er dum (:

Men det giver som jeg har udregnet. Din f'(x) er også rigtig. Du kan prøve plotte funktion, så vil du se at mine udregner passer på den første kurve den laver, der har vi et maximum til x = 1.435


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.