Matematik

beregn a, b og c i andengradspolynomium

06. oktober 2009 af Mewana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal beregne a, b og c i et 2. gradspolynomium ud fra følgende oplysninger:

det har rødderne(nulpunkterne) 1 og 4, og f(2)=-4

Håber der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af mathon

f(x) = y = a(x-1)(x-4) = a(x2- 5x + 4)
og
f(2) = -4 = a(2-1)(2-4) hvoraf a beregnes


Svar #2
06. oktober 2009 af Mewana (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: beregn a, b og c i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.