Matematik

Matematik A , help

06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hjælp til opgave 1 )

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3,-4) og en vektor a = (1,2)
Punkterne A og B er bestemt ved

PA vektor = -a vektor

PB vektor = 2 * a vektor hat

1) Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 a = < 1, 2 >

a hat = < -2, 1 >

P = < -3, -4 >

Opgave 1

A = P + (-a) = ( -4, -6 )

B = P + 2*a hat = ( -7, -2 )


Svar #2
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

tak ,  så har jeg endnu en opgave, der lyder;

2) Bestem koordinatsættet til projektionen af AP vektor på AB vektor

hvordan gør man det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Opgave 2

Du må have en formel for projektion af en vektor på en vektor.

APAB =( ( AP prikket med AB ) / ( længden af AB )2 ) * AB

AP = a

AB = B-A = ( -7, -2 ) - ( -4, -6 ) = < -3, 4 >

Længden af AB finder du ved kvadratroden af (-10)2 +(-8)2


Svar #4
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

når jeg prøver at indtaste det på lommeregneren, så gider den ikke og regne det ud, hvad gør jeg forkert ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Den giver < -3/5 , 4/5 >


Svar #6
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvordan finder jeg så AP vektor ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg skrev at den er lig med a, a vektor. a = < 1, 2 >


Svar #8
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

nåår tak,

så mangler jeg sidste opgave som jeg er virkelig lost på ;

C er et punkt på den linje, der går gennem P og har retningsvektor a.

3) Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde, hvor arealet af trekant ABC er 30.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Sådan. Husk at sige tak.

Vedhæftet fil:Opgave 3.png

Svar #10
06. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

ej tusind tak ! det var pænt af dig !  men jeg forstår ik helt de begreber du har brugt, har du lavet det i et program eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det der sker øverst er bare at mit regneprogram regner i radianer, så jeg laver det om til grader.

Det ér en lidt større opgave, og den er ikke lige til at lave, derfor det sikkert kan virke uoverskueligt ved første blik.


Skriv et svar til: Matematik A , help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.