Matematik

hjælp?

06. oktober 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

udetemperaturens svingninger i løbet af et døgn i en solrig første halvdel af maj kan tilnærmelsesvis angives ved
f(t)=11,0+4,9sin(pi/12(t-8))

hvor t er tiden målt i timer efter midnat
f(t) er temperaturen målt i greder.

1) bestem den højeste og laveste temperatur samt de tidspunkter i døgnet, hvor de forekommer.

2) bestem de tidspunkter i døgnet, hvor temperaturen er 13 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Højeste temperatur når sin(pi/12(t-8) er størst altså 1

(pi/12(t-8)=pi/2 eller (pi/12(t-8)=3*pi/2

mindste temperatur når den er -1

f(t)=13

13=11,0+4,9sin(pi/12(t-8)

2=4,9sin(pi/12(t-8)

sin(pi/12(t-8)=2/4,9


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Tjek vedhæftning


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Her

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
06. oktober 2009 af Hejdetermig11 (Slettet)

wow tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#3 har du lagt mærke til det er en folkeskole elev

Du har nok skudt lidt over målet


Skriv et svar til: hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.