Matematik

Retningsvinkler, vektorer

07. januar 2005 af Sabrina (Slettet)
Hej!

Jeg har to opgaver, som jeg sidder fast i.

1. Bestem retningsvinklen v for vektoren a=(-2, -3), altså vektor a's koordinater.
og skrev den på formen
vektor a = |vektor a| (cos v, sin v)

Er retningsvinklen så:
tanv=3/2, dvs. v=56,31 grader
v= 180+56,31=236,31 - da a vektoren ligger i 3. kvadrant?

2. Bestem retningsvinklen for vektor AB, idet A(-3,2) og B(6,-1)
Jeg har udregnet, at vektor AB har koordinatsættet (9,-3)
og at længden af vektor AB er kvadratroden af 90
Dernæst kan jeg ikke rigtig komme videre.

Håber på lidt hjælp fra en venlig sjæl :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2005 af sigmund (Slettet)

1. Ja det er korrekt, retningsvinklen er v=arctan(3/2)+2*pi radianer, eller v=(arctan(3/2)+2*pi)*180/pi grader. Vektor a kan så skrives som a=sqrt(13)*[cos(v),sin(v)].
2. Denne laves på samme måde som 1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Nej, du mener

v = arctan(3/2) + pi

eller

v = (arctan(3/2) + pi)*180/pi = 236.3099...grader

ikke 2*pi (360grader), i så fald ender du jo i 1.kvadrant igen.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Ja, selvfølgelig mener jeg v=arctan(3/2)+pi. Af en eller anden uforklarlig grund skrev jeg v=arctan(3/2)+2*pi.

Svar #4
07. januar 2005 af Sabrina (Slettet)

Kan du uddybe, hvordan nr. 2 laves?
Jeg har jo ingen vinkel, og jeg har ikke informationer, som kan indsættes i tan...

Svar #5
08. januar 2005 af Sabrina (Slettet)

Hmmm... Ingen der kan give et hint til nr. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er jo bare det samme somi nr.1

Du har jo giver koordinaterne for vektoren, så kan du jo bare bruge tangens på samme måde som i den ovenfor.

Svar #7
09. januar 2005 af Sabrina (Slettet)

Til frodo:

Det kan jeg vel ikke, da vektoren AB ikke skærer i (0,0)

Skriv et svar til: Retningsvinkler, vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.