Matematik

Optimering

07. oktober 2009 af edn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3015

Ved bestemt produktion er de totale omkostninger (målt i tusinde kr.) til at producere x enheder af en vare givet ved O(x)=x3 +7x+250.

a) er lavet

O(x) er voksende

b) er lavet

E(x) = O(x) / x kaldes enhedsomkostningerne.

c) er lavet

E(x) toppunkt: Tp(5;82)

Monotoniforhold:

f er aftagende for x∈[1;5[
f er voksende for x∈ ]5;25]
 

d) Giv en praktisk forklaring på de fundne monotoniforhold.

Min version:

Den praktiske forklaring på de fundne monotoniforhold ville være, at indtil 5 enheder falder enhedsomkostningerne i enhedsomkostninger pr. enhed, men efter 5 enheder stiger de igen.

er dette korrekt?

e) En mere generel model for de totale omkostninger:

O(x) = x3 + ax + b

a og b er positive tal

Hvor mange enheder x skal der produceres for at enhedsomkostningerne bliver mindst?

Kommenter betydningen af de to modelparametre a og b for x

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med de fremhævede spørgsmål. Tak på forhånd.


Svar #1
07. oktober 2009 af edn (Slettet)

Er der ikke nok nogen der vil hjælpe?

Og undskyld jeg har oprettet to spørgsmål med det samme, men det er bare virkelig vigtigt at jeg får svar og snart!

Link til den anden hvor jeg har beskrevet lidt mere af hvad jeg har gjort:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=743675


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.