Fysik

Hjælp - fysik rapport, energi i hjemmet.

07. oktober 2009 af xSupergeden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja, jeg sidder her og er lidt på spanden. Skal aflever en fysik rapport i morgen (går i 1.g) og der er noget jeg bare ikke kan finde ud af.
Jeg skal udregne nogle forskellige ting for en elkedel, og jeg har så nogle oplysninger..
Her er mine oplysninger:
Effekt i W: 2400 W
Tændt sekunder i døgnet: 86400 sekunder
Tændt sekunder på et år: 31536000 sekunder

Og nu skal jeg så finde energiforbruget på et år og kWh på et år. Og det aner jeg ikke hvordan man går? Kunne en hjælpe mig, og give mig formlen/udregningen og forklaringen?? JEG ER SÅÅÅÅ DESPERAT!!
Please hjælp.

Knus
Supergeden
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

1 kilowatttime er den energi der bruges når du bruger 1000W i en time, dvs

1 kwh =  1000 joule/sek * 60*60sek

Så kan du selv regne lidt frem og tilbage


Svar #2
07. oktober 2009 af xSupergeden (Slettet)

Jeg forstår det desværre stadig slet ikke!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

1 watt betyder at der bruges 1 Joule per sekund. Dvs at hvis elkedelen er tændt i 1 sekund, har den brugt 2400 Joule

Så er det bare at gange op med hvor mange sekunder den er tændt

Energi  = Effekt*tid = 2400W *tid


Skriv et svar til: Hjælp - fysik rapport, energi i hjemmet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.