Matematik

Ligning

07. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

opgaven lyder sådan: 12y = -12y 

Jeg har regnet det sådan er det mon rigtig?:

12y = -12y

12y + 12y = -12y + 12y

24y = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja hvad er y så?, husk et produkt er 0, hvis mindst en af faktorerne er 0


Svar #2
07. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

y = o ? 


Svar #3
07. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

hvad så med denne opg: 5 - 7x = 0

er det så ikke:

5-7x=0

-2x=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal her bruge reglen om, at du kan lægge det samme tal til på begge sider af en ligning, så først lægger du 7x til, gør det


Svar #5
07. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 det forstår jeg ikke helt, kan du ikke prøve at skrive det ned, så kan jeg se om jeg kan løse det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

5 - 7x = 0

5 - 7x + 7x = 0 + 7x

5 = 7x

5 / 7 = 7x / 7

5/7 = x

x = 0.714286 


Svar #7
07. oktober 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 sorry men opg lyder 5x-7x= 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

5x - 7x = 0

5x - 7x giver -2x.

-2x = 0

Vi kan se x = 0

men udregningen ville være

-2x + 2x = 0 + 2x

2x = 0

2x / 2 = 0 / 2

x = 0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.