Matematik

Hvordan finder jeg c værdien i et andengradspolynomium?

07. oktober 2009 af Latida (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:
f(x) = x^2- 6x + c .

a) Bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.
 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Isomorphician

Kig på diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af mathon

hvordan er sammenhængen
mellem
diskriminantens fortegn og antallet af løsninger?


Svar #3
07. oktober 2009 af Latida (Slettet)

d er vel lig nul?

Har prøvet at isolere c i ; d = b^2 - 4*a*c 

får det til -9 men det ser ikke rigtigt ud når jeg tegner det ind i en graf!


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2009 af Isomorphician

d = (-6)2 - 4*1*c <=>

d = 36 - 4c

Jf. opgaven sættes d = 0:

0 = 36 - 4c <=>

4c = 36 <=>

c = 9


Svar #5
07. oktober 2009 af Latida (Slettet)

Ahh shit ok :) en lille regnefejl..

Tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2010 af sese11 (Slettet)

nogen der måske kan svare på hvordan man kan vise sammenhængen mellem c-værdien og grafen for andengradspolynomiet?

på for hånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2010 af mathon

   grafen for andengradspolynomiet
   skærer y-aksen i (0,C)
 

  grafen for  y = (ax2 + bx) + c

  er at opfatte som
  grafen for y = ax2 + bx
  parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor (0,c)
 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg c værdien i et andengradspolynomium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.