Matematik

Tangent (haster)

07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

Hejsa, er virkelig lost i dette opgave, håber nogle vil hjælpe

http://peecee.dk/upload/view/195800


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Du kender en x-værdi og en funktionsforskrift. Så kan du finde f(x). Da kan du differentiere funktionen og finde f'(x), og så har du alt, du skal bruge i en tangent.


Svar #2
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

måske en dumt spørgsmål, men hvad betyder ∈? kan nemlig ikke huske d + hvad mener du med at "du kan finde f(x)"?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

∈ betyder "ligger indenfor / tilhører"

Du har x=pi/2, så kan du finde f(pi/2).


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Benyt tangentens ligning

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Så får du ligningen for din tangent


Svar #5
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

jeg er ikke overhovedet ikke med, hvad skal jeg præcis? skal jeg bare diff den? og hvaså?

f'(x)=(π*cos(x))/(180) + 1 får jeg den til

skal jeg så bare regne den sådan her

f'(2*pi)

f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

x=pi/2

f(pi/2)=??

f'(pi/2)=??

De tal du får, indsætter du i

y=ax+b

hvor du ved at f'(pi/2)=a. Nu kan du isolere b og så har du din tangent.


Svar #7
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

kan d passe at

f'(pi/2) = 1,017

f(pi/2)= 1,598

til sidst kan jeg ikke ogs bare bruge

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg har ikke lige nogen lommeregner, men det passer sikkert fint. Jo, du kan sagtens bruge formlen, den har jeg bare aldrig brugt, for jeg gider ikke huske på så mange formler.


Svar #9
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

Okay tusind tak

sidste spørgsmål, når jeg bruger den formel indsætter jeg ikke bare pi/2 i x0 plads?


Svar #10
07. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2009 af mathon

y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

y = 1·(x-(π/2)) + 1+(π/2)

y = x + 1


Svar #12
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

hvor kommer 1 fra?

f'(pi/2) = 1,017

f(pi/2)= 1,598

skal jeg ikke bruge de her tal?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2009 af mathon

f '(x) = cos(x) + 1

f '(π/2) = cos(π/2) + 1 = 0 +1 = 1

f(π/2) = sin(π/2) + π/2 = 1 + π/2 ≈ 2,5708


Svar #14
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

okay tror bare jeg der er noget galt med min lommerregner

p.s jeg får min tangentligning til

y= 1x+2

kan d passe


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2009 af mathon

tast nu rigtigt ind


Svar #16
08. oktober 2009 af Timmm (Slettet)

y = 1·(x-(π/2)) + 2,5708

jeg får

y = 1x + 1


Skriv et svar til: Tangent (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.