Matematik

finde x-værdi

07. oktober 2009 af pilo2000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp. Hvordan løser jeg den her?

"En mand indsætter 60.000 kr. på en konto, der giver 3,4% i rente."

"Han lader pengene stå i to år. Hvor meget har han så?"

Det kan jeg godt finde ud af.

"Men han skal bruge 100.000 kr. Hvor mange penge skulle han have sat ind?"

Det kan jeg ikke finde ud af. Hvordan hulen regner jeg det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

du sætter renteformlen lig 100.000 kr.?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Opskriv det som en funktion

f(x)=x*(1+0.034)^2

I opg A tager du f(60000)=64149.36

I opg B solver du

solve(f(x)=100000,x)=93531.72035


Skriv et svar til: finde x-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.