Matematik

lineære funktioner.

08. oktober 2009 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed ønsker at anskaffe sig en varevogn og får i den forbindelse to tilbud fra henholdsvis VW og Toyota:

VW-tilbud:
Fast lejeafgift på 20000 kr. pr. år samt en variabel omkostning på 40 øre pr. km.
Toyota-tilbud:
Fast lejeafgift på 25000 kr. pr. år samt en variabel omkostning på 28 øre pr. km.

Hvilket tilbud skal virksomheden vælge? Dit svar skal indeholde udregninger, en grafisk illustration samt en konklusion!
 

Hvordan skal man lave dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af Profes (Slettet)

Det hele er afhængigt af antal af km. Lad os sige at x er antal af km.  Udgifter bliver således:

V(x)=20000+0.4*x

T(x)=25000+0.28*x

Man skal tegne 2 linæere funtioner V(x) og T(x). De krydser hinanden ved x0= 41666,7 km.  Man finder det at løse en ligning V(x)=T(x)

T(x) ligger højere end V(x), hvilket betyder at, hvis en virksomhed kører mindre end 41666,7 km, så skal de bruger VW tilbud. Hvis de kører mere end x så skal de bruger Toyota.

MVH


Svar #2
08. oktober 2009 af jannieboy (Slettet)

hvordan laver du disse to ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af Profes (Slettet)

Hver ligning er de penge du skal betaler for leje hos VW og Toyota.


Svar #4
09. oktober 2009 af jannieboy (Slettet)

okay..


Skriv et svar til: lineære funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.