Matematik

Tangenten til grafen! Differential regning

08. oktober 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

Hej, kan virkelig ikke finde ud af differentere den her, selvom jeg bruger formlen, det går galt, ved jeg fordi jeg har brugt lommeregneren til at få det rigtige svar.. Har opgivet, ville være godt med noget hjælp ;=)

f(x)=5*x2+3*x-1

Takker på forhånd! ;=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af mathon

(k·xn) = k·n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

5*(2x^1)*3*(x^0)

vi ved x^0 = 1

så 5*2x+3*1

10x+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af mathon

(k·xn)   →  (k·xn)'


Skriv et svar til: Tangenten til grafen! Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.