Matematik

Nogle lette ligninger for de gode, forklar mig

08. oktober 2009 af MagnusElkjaer (Slettet) - Niveau: C-niveau

41 + 7x = 0,
17x - 32 = 41,
23x + 52 = 40,
5:2x = 7:9,
-8:3x = 1:4,
-7:2 = 3:7x,
1:6x = 7:12,
 


Svar #1
08. oktober 2009 af MagnusElkjaer (Slettet)

forklar mig gerne hvordan jeg regner disse stykker ud ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Den første laves ved

41 + 7x = 0

7x = -41

7x / 7 = -41 / 7

x = 5.8571

Den sidste laves ved

1 / 6x = 7 / 12

1 = 6x * ( 7 / 12 )

1 / ( 7 / 12 ) = 6x

( 1 / (7 / 12 ) ) / 6 = 6x / 6

x = 2/7

x = 0.28571


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

41 + 7x = 0                  trækker 41 fra på begge sider

41+7x-41=0-41

7x=-41                           deler med 7 på begge sider

x=-41/7

1:6x = 7:12                   ganger med 12x på begge sider

1*12x/6x = 7*12x/12     forkorter

2=7x                             deler med 7 på begge sider

x=2/7


Skriv et svar til: Nogle lette ligninger for de gode, forklar mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.