Kemi

Fordelingsligevægt i et tofasesystem

09. oktober 2009 af 3157 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Formål: at bestemme værdien for ligevægtskonstanten, K, for fordelingsligevægten mellem I2(aq) og I2(heptan)

Spørgsmålet lyder: Overvej hvorfor det er smart at tage lige store voluminer af heptan og vand i skilletragten?

Der kommes 30 mL ned i en skilletragten af dem begge, og den rystes, så de bliver blandet. 

min rapport er vedhæftet, den er ikke færdig, men så er det måske nemmere at gennemskue hvad jeg mener...

Håber der er en der kan give mig svar på det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2009 af renkemi (Slettet)

Hvis du har ligevægten:

I2(aq) --- I2(heptan)

Kan lige vægtskonstanten opskrives:

K=[I2heptan]/[I2aq]

da koncentrationerne er lig n/V kan K forkortes til:

K=n(I2heptan)/n(I2aq),

hvis V(heptan)=V(aq). Dette vil sikkert lette nogle af dine beregninger. OBS har ikke læst din rapport.


Svar #2
09. oktober 2009 af 3157 (Slettet)

Tak skal du have, jeg forstår godt det du skriver. Har gjort som du viser med K :)

Men er lidt i tvivl om, om det dækker spørgsmålet...

Det er heller ikke så let at svare præcis på det spørgsmål når man ikke har læst vejledningen eller rapporten..

Men endnu engang tak for din hjælp alligevel


Skriv et svar til: Fordelingsligevægt i et tofasesystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.