Matematik

nulreglen

11. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

3x(x-5)2 - 2(x-5)3 = 0 <=>

(x-5)2·(3x-2(x-5)) = 0 <=>

(x-5)2·(3x-2x+10) = 0 <=>

(x-5)2·(x+10) = 0 <=>
 

0=(x-5)2 V 0=(x+10)

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af peter lind

Ja; men du er ikke færdig


Svar #2
11. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

hvad skal man gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2009 af Duffy

Spørg dig selv om; hvilket tal i anden kan give nul? Og hvilket tal skal jeg lægge til 10 for at få nul?


Svar #4
11. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

o^2=0

og jeg skal ligge -10 til for at +10 giver 0...=?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

0=(x-5)2 ∨ 0=(x+10) <=> x=__ ∨ x=__


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af Duffy

#4: Jah, så er du færdig. Du har fundet de to rigtige tal.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.