Matematik

Energimængde for et jordskælv?

13. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Sammenhængen mellem den energimængde E (målt i Joule), et jordskælv frigiver og Richtertallet m er givet ved følgende formel: 

log E = 2,4m-1,2

Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver og bestem richtertallet for et jordskælv der frigiver en energimængde på 8,0*10^13 joule. 

Jeg forstår godt nr. 2 spg, der har jeg bare isoleret m, men det første, hvor man skal bestemme energimængden for et jordskælv med richtertallet 6,5 forstår jeg ikke helt? hvad skal jeg gøre med det der log? ..  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

log E=2,4*6,5-1,2 find E


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

log E=2,4*6,5-1,2

log-1(log(E)) = log-1(2.4*6.5-1.2)

E = log-1(2.4*6.5-1.2)

E = 2.511886432*1014


Skriv et svar til: Energimængde for et jordskælv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.