Fysik

Fart for kugle.

13. oktober 2009 af BeautyGeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Geværkuglers fart:

Dybden er proprotional med kuglen Ekin

Kugle 1: 10 g , 140 m/s , 7,8 mm ind i voksen.

Kugle 2: 10 g , v = ? , 12,3 mm ind i voksen.

Hvordan finder jeg den anden kugles fart?

Helst med en fremgangsmåde af formler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis vi klalder dybden for D, så kan vi skrive D(v) = k*(½*m*v2), den er nok proportional med kuglens fart, da massen er konstant lig 10 gram. Så skal du altså finde proportionalitetskonstanten k ud fra dine data.


Svar #2
13. oktober 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Hmm, hvordan finder jeg konstanten? Er der muligvis en anden fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2009 af Lurch (Slettet)

1. Lad være med at oprette flere indlæg om det samme :)

2.Opgaven skriver at kuglens dybde er proportional med kuglens kinetiske energi, som #1 skriver, så betyder det at

D = k*Ekin = k*1/2*m*v^2

Du skal nu bruge oplysningerne fra forsøg 1, til at bestemme konstanten k. Sæt dine oplysninger ind og regn

Når du har regnet k ud, så skal du bruge den til at regne farten ud fra forsøg 2


Skriv et svar til: Fart for kugle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.