Matematik

Potensregneregler

13. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Kan godt være at jeg spørger rigtig rigtig dumt, men det er noget tid siden har haft matematik, og er ved at læse op også står der at man skal kunne potensregnereglerne til prøven uden hjælpemidler, men hvad er det nu man fx. bruger dem til? 

Kan simpelthen ikke huske det:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. oktober 2009 af mathon

am·ap = am+p

am/ap = am-p
 

(am)p = amp


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Potensregneregler.png

Svar #3
13. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Jeg kender dem godt, de står opgivet til hvad jeg skal kunne til prøven uden hjælpemidler, men jeg gad bare godt vide hvordan en opgave så ud hvor man skulle bruge dem? 

For forstår ikke hvad man skal bruge dem til?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Den der bliver anvendt mest er formentlig sådan en som x-n = 1 / xn

Fx hvis du har følgende udtryk x2 * ( 1 / x ), hvad vil du så gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

To eksempler på opgaver, der kunne forekomme:

Beregn:

Reducer:

Kan du regne de to er du godt på vej.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Skal den nederste ikke kunne reduceres yderligere end (1/2)*(4*a^4*b-1)/b^2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Jo, det kan den også sagtens. Du har lavet i hvert fald én regnefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Har ikke lavet nogen regnefejl.


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Skriv lige dine beregninger ned.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Er det a-2 på øverste linje? (:

I så fald giver det 2a/b


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Det er det, ja. Men TeX'en her på sitet er ikke ret godt, selv tilføjet "\Large" kan det være lidt svært at se. Men ja, du har ret. :)


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.