Matematik

Hjælp tak!

13. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Kan kunne rigtig godt bruge lidt hjælp til en matematik opgave jeg har grublet meget over.

den lyder således:

Undersøg ved udregninger, om linjen med ligningen y = 3x -  9/2 er tangent til grafen for f(x) = ½ x 2 . Angiv i givet fald røringspunktet koordinater.

det kunne være rigtig skønt med lidt hjælp! (-:
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)=1/2 x2

Y=3x-9/2

linien skærer/rører parabelen når

1/2x2=3x-9/2                 ganger med 2 og samler på den ene side af lighedstegnet

x2-6x+9=0                    hvis der er en løsning er linien tangent

d=62-4*9                      d=0 linien tanerer parabelen

x=6/2 = 3

y=3*3-9/2 =9/2 =4 1/2

røringspunkt (x,y)=(3,4½)

Det passer fint med at f'(3)=x=3 hvilket også er liniens hældning


Skriv et svar til: Hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.