Matematik

Geometri

14. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave som jeg gerne vil have hjælp til. Tak

Opg.

I et ligebenet trapez ABCD er siden AB = siden CD og vinkel BAD= vinkel ADC = 45grader. Det oplyses endvidere, at arealet af trapez ABCD er 10

1) Bestem siden AB udtrykt ved h, og bestem omkredsen af trapezet som funktion af h

h er højden fra B


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af Duffy

Prøv nu selv først. Du vil vel ikke have at vi bare skal lave dine lektier for dig?! Hvor langt er du selv kommet med opgven ? Hvor har du problemer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2009 af Fourier (Slettet)

Da vinklen BAD var 45 grader, har vi

sin(45) = h/ |AB| = √2 / 2 => h = (√2 / 2) |AB| = h

Bemærk at (|AD| + |BC|) h/2 = 10 => |AD| + |BC| = 20 / h

|AB| = |AC| = 2h / √2

O := f(h) = |AB| + |BC| + |AB| + |CD| = 20/h + 2h/√2 · 2 = 20/h + √8 h .


Svar #3
14. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej Fourier

Jeg får siden AB til sin(45) * h = siden AB

Og jeg tror min resultat er helt forkert, for det passer slet ikke med din. Men jeg forstår ikke hvordan du får (√2 / 2)?

Og hvordan får du siden AB =siden AC = 2h / √2

Og har du ikke lavet en fejl her O := f(h) = |AB| + |BC| + |AB| + |CD| = 20/h + 2h/√2 · 2 = 20/h + √8 h.. Fordi du har skrevet |AD| + |BC| = 20 / h.. dvs det er siden AD der der lig med siden BC men du har skrevet  |AB| + |BC| + |AB| + |CD|.. Altså er det meningen at du skriver siden AB to gange? Eller er det en fejl.. For jeg kan ikke se hvordan |AB| + |BC| + |AB| + |CD| er lig med 20/h + 2h/√2 · 2 = 20/h + √8 h


Brugbart svar (3)

Svar #4
14. oktober 2009 af mathon

indholdet i #2 udtrykt lidt anderledes
men
med samme indhold:

|AB| = √(2)·h

B's projektion på AD kaldes E og C's projektion på AD kaldes F
hvoraf
ΔABE og ΔCDF er ligebenede
dvs
|AE| = |DF| = h

A = (1/2)·h·(|BC|+|AD|) = 10

(1/2)·h·(|BC|+|BC| + 2h) = 10

h·(|BC|+h) = 10

|BC|+h = (10/h)
 

|BC| = (10/h) - h

omk = 2(√(2)·h+|BC|+h)

omk = 2(√(2)·h+(10/h) - h + h)

omk = 2(√(2)h+(10/h))

omk = 2√(2)h+(20/h)                                           (√(8) = 2√(2))


Svar #5
14. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tak mathon.. dvs. (√(8) = 2√(2)) er resultatet..

Men hvad mener du egentlig med "B's projektion på AD kaldes E og C's projektion på AD kaldes F". Det forstår jeg ikke. Og jeg forstår heller ikke hvordan du fik det her
 

(1/2)·h·(|BC|+|BC| + 2h) = 10

h·(|BC|+h) = 10
 


Brugbart svar (6)

Svar #6
14. oktober 2009 af mathon

resultatet er

                                    omk(h)  = 2√(2)h + (20/h)

...........

har du tegnet en skitse?


Svar #7
15. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Jeg har tegnet en skitse.. Men jeg forstår ikke det med projektion.. Hvad mener du med det?

Jeg har lavet en skitse af trapezet. Se vedhæftning


Svar #8
15. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Ops der er sket en fejl med vedhæftning, så den kunne ikke vedhæfte mig fil. Men jeg har lavet en skitse og forstår det. Men hvis du vil være sød og fortælle mig hvad betyder projektion osv.. som du har skrevet. Tak


Svar #9
18. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Men kan du ikke forklare mig hvad du gør her:

(1/2)·h·(|BC|+|BC| + 2h) = 10

h·(|BC|+h) = 10
 

Det er det eneste jeg ikke har forstået i besvarelsen.


Brugbart svar (4)

Svar #10
18. oktober 2009 af mathon

(1/2)·h·(|BC|+|BC| + 2h) = 10

(1/2)·h·(2|BC| + 2h) = 10                        sæt en fælles faktor uden for parentesen

(1/2)·h·2(|BC| + h) = 10

(1/2)·2·h(|BC| + h) = 10

h(|BC| + h) = 10


Svar #11
19. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Takk :)))


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 ..... eller

O(h) = (2h/sin(45)) + (2h/tan(45)) + (20/h)

....... som kan omskrives til

O(h) = (2h/(2/√(2)) + 2h + (20/h)


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2011 af Hansenhans123 (Slettet)

#4


indholdet i #2 udtrykt lidt anderledes
men
med samme indhold:

|AB| = √(2)·h

B's projektion på AD kaldes E og C's projektion på AD kaldes F
hvoraf
ΔABE og ΔCDF er ligebenede
dvs
|AE| = |DF| = h

A = (1/2)·h·(|BC|+|AD|) = 10

(1/2)·h·(|BC|+|BC| + 2h) = 10

h·(|BC|+h) = 10

|BC|+h = (10/h)
 

|BC| = (10/h) - h

omk = 2(√(2)·h+|BC|+h)

omk = 2(√(2)·h+(10/h) - h + h)

omk = 2(√(2)h+(10/h))

omk = 2√(2)h+(20/h)                                           (√(8) = 2√(2))


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. januar 2015 af Sofiemmh (Slettet)

Men det er jo ikke AB du udtrykker som opgaven lyder, men BC?


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. januar 2015 af Sofiemmh (Slettet)

Nej glem det - min fejl


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.